Passage 6
Imagine you went to a restaurant with your girlfriend,had a burger,paid with a credit card,and left.The next time you go there,the waiter or waitress,armed with your profile data,greets you with,"Hey Joe,how are you Mary is over there in the seat you sat last time.Would you like to join her for dinner again "Then you find out that your burger has been cooked and placed on the table.Forget the fact that you are with another date and are on a diet that doesn't include burgers.
Sound a little bizarre To some,this is the restaurant equivalent of the Internet.The Net’s ability to profile you through your visits to and interactions at websites provides marketers with an enormous amount of data on you—some of which you may not want them to have.
Are you aware that almost every time you access a website you get a cookie" Unfortunately,it's not the Mrs.Field’s recipe.A cookie on the Internet is a computer code sent by the site to your computer—usually without your knowledge.During the entire period of time that you are at the site,the cookie is collecting information about yourself,including where you visit,how long you stay there,and how frequently you return to certain pages.
While this may sound scary enough,cookies aren’t even the latest in technology.A new system call I-librarian Alexa—named after the legendary third century B.C.library in Alexandria,Egypt—does even more.While cookies track what you are doing at one site,Alexa collects data on all your web activities,such as which site you visit next,how long you stay there,whether you click on advertisements,etc.All this information is available to marketers,who use it to market more effectively to you.Not only do you not get paid for providing the information,you probably don’t even know that you are giving it.
The author makes up the restaurant story in order to( ).
根据首段和尾段,以及第二段The Net’s ability to profile you through your visits to and interactions at websites provides marketers with an enormous amount of data on you—some of which you may not want them to have可看出本文的主旨是讲:cookies and Alexa这类技术会窃取用户登录网站、消费记录等信息。而并未通过用户同意,也不尊重用户隐私,作者对此持批评的态度。,故C项是作者讲述餐馆这段故事的理由,本题选C。而A项的“good services offered in some web restaurants”感情色彩跟作者的是相反的,排除;B项,作者讲故事的重点并不是谴责餐馆服务态度不好,故排除;D项“the incredible power···to change your diet”也不是作者想讲这个故事的初衷,故排除。故本题正确答案选C。
根据《中华人民共和国中国人民银行法》的规定,我国货币政策的最终目标是( ),并以此促进经济增长。
箱子里面有红、白两种玻璃球,红球数比白球数的3倍多两个,每次从箱子里取出7个白球、15个红球。如果经过若干次以后,箱子里只剩下3个白球、53个红球,那么,箱子里原有红球比白球多多少个?
将自然数1~100分别写在完全相同的100张卡片上,然后打乱卡片,先后随机取出4张,问这4张先后取出的卡片上的数字呈增序的几率是多少?()

对于债券利率的风险结构,描述正确的有( )。
市场经济体制下,财政具有的职能有( )。
( )决定着生产关系。
左边给定的是纸盒的外表面,下列哪一项能由它折叠而成?( )

货币制度最基本的内容是规定( )。
如果一国货币汇率上升,即对外升值,就可能会导致( )。

()