Passage 3
Ask someone what they have done to help the environment recently and they will almost certainly mention recycling.Recycling in the home is very important,of course.However,being forced to recycle often means we already have more material than we need.We are dealing with the results of that over-consumption in the greenest way possible,but it would be far better if we did not need to bring so much material home in the first place.
The total amount of packaging has increased by 12%between 1999 and 2005.It now makes up a third of a typical household's waste in the UK.In many supermarkets nowadays food items are packaged twice with plastic and cardboard.
Too much packaging is doing serious damage to the environment.The UK,for example,is running out of it for burying this unnecessary waste.If such packaging is burnt,it gives off greenhouse gases which go on to cause the greenhouse effect.Recycling helps,but the process itself uses energy.The solution is not to produce such items in the first place.Food waste is a serious problem,too.Too many supermarkets encourage customers to buy more than they need.However,few of them are coming round to the idea that this cannot continue,encouraging customers to reuse their plastic bags,for example.
But this is not just about supermarkets.It is about all of us.We have learned to associate packaging with quality.We have learned to think that something unpackaged is of poor quality.This is especially true of food.But it is also applied to a wide range of consumer products,which often have far more packaging than necessary.
There are signs of hope.As more of us recycle,we are beginning to realize just how much unnecessary materials are collected.We need to face the wastefulness of our consumer culture,but we have a mountain to climb.
The author uses figures in Paragraph 2 to show( ).
推理判断题。根据作者在文中使用的数字可知,作者使用数字的目的是为了让读者清楚地理解过度包装的现实问题。因此,选择C选项。
根据《中华人民共和国中国人民银行法》的规定,我国货币政策的最终目标是( ),并以此促进经济增长。
箱子里面有红、白两种玻璃球,红球数比白球数的3倍多两个,每次从箱子里取出7个白球、15个红球。如果经过若干次以后,箱子里只剩下3个白球、53个红球,那么,箱子里原有红球比白球多多少个?
将自然数1~100分别写在完全相同的100张卡片上,然后打乱卡片,先后随机取出4张,问这4张先后取出的卡片上的数字呈增序的几率是多少?()

对于债券利率的风险结构,描述正确的有( )。
市场经济体制下,财政具有的职能有( )。
( )决定着生产关系。
左边给定的是纸盒的外表面,下列哪一项能由它折叠而成?( )

货币制度最基本的内容是规定( )。
如果一国货币汇率上升,即对外升值,就可能会导致( )。

()